LYDIGSHAeLLA-LOGO-2.jpg
Hem Kommande seminarium Specialarrangemang Om Oss Kontakta Oss Länkar Genomförda
Hem Kommande seminarium Specialarrangemang Om Oss Kontakta Oss Länkar Genomförda

Dublin

En modern stad med hög puls och otvungen stämning

Dublin – är något så ovanligt som en intim huvudstad där alla tycks känna varandra. Och som turist möts du av en stor portion gästfrihet. Bäst lär du känna den centrala delen av staden till fots eftersom den är liten nog för att promenera genom på en halv dag.

Bortsett från några moderna höghus har Dublin lyckats behålla sin gamla charm, mycket tack vare den georgianska arkitekturen från 1700-talet och tidigt 1800-tal. Här finns lugna eleganta kvarter kring Fitzwillian Square och Merrion Square, chica områden kring Grafton Street samt konstnärskvarteren vid södra ”södra stranden”. Dublin är dessutom en grön stad med breda boulevarder och lummiga parker och trädgårdar.

Det ekonomiska uppsvinget på senare år har gjort Dublin till en riktigt kul stad att shoppa och roa sig i. Utbudet av märkesvaror har ökat och inhemska formgivare har fått chansen att visa vad de går för. De största affärsgatorna är Henry Street, Grafton Street, Nassau Street och O’Connel Street som alla ligger centralt.

Musiken är viktig i Dublin och i kvarteren Temple Bar kan du lyssna till morgondagens irländska stjärnor samtidigt som du sörplar i dig en obligatorisk pint Guinness.

Men trots att Dublin mest förknippas med pubar, öl och musik bör du inte missa The National Gallery of Ireland, som har en av Europas finaste konstsamlingar. Planera också in ett besök i den irländska statskyrkans katedrag, St Patrick’s Cathedral.

Mer information kan Ni hitta i bl.a. de länkar som Ni kan finna här.

 Språk:

Engelska

Valuta:

Euro

Antal invånare:

ca 500.000

Tid flygresa:

ca 2,5 tim

Tidsskillnad:

- 1 timme

 

                          Tillbaka till Aktuella Seminarier


© Lydigshälla - Rådhusesplanaden 5A - 903 28 Umeå, Sverige (Sweden) - tel: +46 (0)90 18 44 44 - fax: +46 (0)90 18 44 49 - email: lydigshalla@lydigshalla.se