LYDIGSHAeLLA-LOGO-2.jpg
Hem Kommande seminarium Specialarrangemang Om Oss Kontakta Oss Länkar Genomförda

 

TERRORISMLAGSTIFTNINGEN
och
ASYLRÄTTEN

MALTA, 15 - 18 SEPTEMBER 2016

Äntligen tillbaka till Malta! Efter 15 utlandsseminarier är vi – LYDIGSHÄLLA - nu åter på denna fantastiska ö där vi började vår utbildningsverksamhet år 2010. Tillbaka även på vårt favorithotell i världen; The Westin Dragonara. Och med ett högaktuellt och spännande seminarium. Den historiskt stora inströmningen av asylsökande är en jätteutmaning för Sverige och kommer att kräva stora insatser från advokater och juridiska biträden. Ny lagstiftning med drastiska förändringar är redan på väg, liksom nya rutiner hos migrationsverket. Den nya tillfälliga utlänningslagen, kallad begränsningslagen, är den största (och hastigaste) lagstiftningsförändringen någonsin inom rättsområdet. Den största förändringen kommer att drabba ensamkommande barn. Förra året ansökte 35 000 barn utan vårdnadshavare om asyl i Sverige. I samtliga fall kommer offentligt biträde att förordnas. Ställföreträdande generaldirektören och operative chefen vid migrationsverket, Mikael Ribbenvik, och advokaten Lena Isaksson kommer att behandla detta avsnitt.

Konflikterna i världen och migrationen har också medfört ökad oro för terrorister och terrorhandlingar som visar sig i ett flertal nya lagar rörande terroristresor, finansiering m.m.  Lagstiftningen på detta område är på många vis komplex och snårig. Advokaten Thomas Olsson ska vägleda oss igenom denna och dela med sig av sin praktiska erfarenhet vid tillämpning av lagen såsom försvarare.

Seminariet omfattar 18 timmar och uppfyller advokatsamfundets krav på vidareutbildning. Diplom med intyg om detta erhålls.

Vi vänder oss till advokater och jurister med intresse för någon av seminariets huvudfrågor eller båda två. Det finns klara beröringspunkter och det är nyttigt för försvararen i ett terroristmål att ha kunskaper om asyllagstiftningen lika väl som det för biträdet i asylprocessen är av värde att känna till terroristlagstiftningen. Vi antar att förkunskaperna på asylområdet kommer att variera en hel del mellan deltagarna och kommer därför att ägna viss tid till grundläggande kunskaper. Vi kommer också att tillhandahålla en hel del material elektroniskt för den som inte sedan tidigare har sådana förkunskaper. Huvuddelen av tiden kommer att ägnas åt presentation av nyheter inom asyllagstiftning och ärendehandläggning, fördjupning och, förhoppningsvis, intressanta diskussioner. När det gäller terroristlagstiftningen är väl de flesta av oss noviser och här inleder vi med renodlad undervisning innan vi kan övergå till diskussionerna, och det finns en hel del värt att diskutera. Som alltid, vad gäller Lydigshällas utbildningsverksamhet, är målet att vi alla ska få användbara verktyg med oss hem i vår vardagliga verksamhet.

Seminarieföreläsningar; preliminärt, torsdag 16.00- 19.00, fredag 08.00- 12.30 och 16.30- 19.30 samt lördag 08.00- 12.30 och 16.30- 19.30. Mer detaljerat program och schema kommer senare.

Seminarieledare i avsnittet om asylrätt är ställföreträdande generaldirektören och operative chefen vid Migrationsverket, Mikael Ribbenvik, mycket insatt i asylrättsfrågor generellt och i synnerhet de stora förändringar som redan börjat genomföras vid tiden för seminariet. Han var myndighetens rättschef 2008-2013, är Sveriges styrelseledamot i den europeiska asylmyndigheten EASO, och föreläser bl.a. i migrationsrätt på juristprogrammet i Lund. Vid sin sida har han advokaten Lena Isaksson, Advokaterna Lena Isaksson & Ulf Holst AB. Lena har mycket lång erfarenhet av asylrätten och har, förutom att ha företrätt hundratals klienter genom åren, deltagit i lagstiftningsarbete inom ämnesområdet och undervisat advokater i olika sammanhang. Advokaten Thomas Olsson, Fria advokater, leder seminariet angående terroristlagstiftningen. Presentation är överflödig. Thomas har framgångsrikt företrätt klienter i flera av det senaste decenniets mest uppmärksammade brottmål, däribland flera terroristmisstänkta. Thomas är den flitigast återkommande seminarieledaren inom Lydigshälla av det enkla skälet att han är så bra.

Arrangör är Lydigshälla, en del av Advokaterna Lena Isaksson & Ulf Holst AB. Vi är nu inne på sjunde året av vidareutbildning för advokater. Läs mer om oss här. Vi kan Malta!

Kursdokumentation tillhandahålls enbart elektroniskt. Anslutning till elnät kommer att finnas vid varje deltagares plats för den som föredrar att ta med dokumentationen i laptop eller ”padda”.

Malta i september är vanligtvis flödande värme både på land, till sjöss och i vattnet. Kristallklart vatten, god mat och dryck, intressant sightseeing, lokala fiests och karnevaler. Malta är prisvärt jämfört med andra medelhavsländer och det är en klar fördel att Maltesarna talar engelska. Läs mer på http://www.maltaturist.se.

Välkomstmiddag har vi planerat till torsdagskvällen kl. 20.00. Antagligen på vårt hotell, The Westin Dragonara. Vi har goda erfarenheter av dessa sedan tidigare. Närmare presentation och pris kommer senare att meddelas.

Utflykter i större grupper har vi inte planerat. Schemat är tight om vi ska få in 18 timmar under vår begränsade tid. Det finns oerhört mycket att uppleva på Malta för den som vill utnyttja lunchuppehållet till detta. Vi bistår gärna med tips och kan boka transporter.

Boende

The Westin Dragonara i St Julians är vårt favorithotell i hela världen. Hotellet har också fått lysande vitsord från deltagare vid tidigare seminarier.

Flygtider (SAS)

Stockholm - Malta
15 sep Stockholm – Malta 06.00 – 10.30, SK 1845
18 sep Malta – Stockholm 12.30 – 16.20, SK 1846

Flygtiderna är fortfarande preliminära och vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Det är möjligt att åka på andra datum och från andra destinationer, men då kan det eventuellt vara nödvändigt med byte någonstans. Vi har valt SAS för gruppbiljetterna men det finns eventuellt möjlighet att åka med andra bolag. Priset för flyget kan dock bli ett annat än vad vi har angivit här nedan. Det är också möjligt att själv boka flygresan. Transfer ingår endast för flygtiderna här ovan.

 

Priser, i sek exklusive 2,67% marginalmoms (EU-moms), avdragsgill för företag

Seminarieavgift, inkl dokumentation, kaffe, vatten m.m.

11 500

 

Flyg Stockholm – Malta – Stockholm (SAS),     cirka

5 400

 

Priset inkluderar

*Flyg i ekonomiklass enligt tidtabell ovan

*Flygskatter

Hotell (inkl. frukost), 3 nätter

·         Kursdeltagare i enkelrum

8 900

·         Kursdeltagare i dubbelrum med annan kursdeltagare

4 900

·         Kursdeltagare i dubbelrum med medresenär

8 900

·         Medresenär i dubbelrum med kursdeltagare

900

 

Förlängning

Det är naturligtvis möjligt att förlänga vistelsen både före och/eller efter seminariet men pristillägg för flyget kan eventuellt tillkomma.

Förlängning per hotellnatt och rum, inklusive frukost

·         Enkelrum

2 967

·         Dubbelrum

3 267

 

obs; flygplatstransfer ingår ej vid förlängning

 

Reseförsäkring och Avbeställningsskydd

Reseförsäkring (pris per person) för 3 dagar, därefter 45 kr per dag

225

 

American Express Meeting & Events samarbetar med Falck TravelCare och erbjuder Europ Assistance tjänstereseförsäkring utan självrisk. Hemförsäkringen gäller i regel inte vid tjänsteresa. En eventuell betalkortsförsäkring kan vara ett komplement men ger inte ett fulltäckande skydd under resan.

Avbeställningsförsäkring (pris per person)

195

 

En avbeställningsförsäkring utan självrisk skyddar om deltagaren avbokar på grund av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall som drabbar deltagaren eller nära anhörig. Avbeställningsförsäkringen gäller mot uppvisande av läkarintyg.

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella kraftiga valutaförändringar.

För Er som vill ordna resan och/eller boende själva så går det bra att endast anmäla Er till själva seminariet.

Teknisk researrangör för detta arrangemang är American Express Meetings & Events. De kommer att skicka Er fakturorna på allt som rör detta seminarium. Kontaktpersonen på American Express Meetings & Events är Erika Möller, erika.moller@aexp.com, 08-429 22 26. Kontakta gärna henne för frågor om researrangemangen och eventuella förändringar i Er resplan. Vi på Lydigshälla hjälper Er naturligtvis också och frågor om t.ex. seminariet kan Ni alltid ställa till oss.

Anmälan

Anmäl Dig genom att helt enkelt skicka ett mejl till lydigshalla@lydigshalla.se.

I Din bindande anmälan behöver vi följande information från Dig:

·         Namn (som i passet) på kursdeltagaren samt ev. medföljande

·         Faktureringsadress (inkl. företagsnamn)

·         Mobiltelefonnummer

·         Önskat anslutningsflyg till Stockholm och eventuellt önskat hotell för övernattning kvällen innan avresan

·         Önskad resplan ifall Ni vill flyga på andra datum eller från någon annan destination än de ovan nämnda

·         Rese- och avbeställningsförsäkring, eller inte

·         Typ av rum (dubbelrum eller enkelrum)

·         Preliminärt intresse för välkomstmiddag

Vi hoppas att intresset är på topp, att Du snabbt anmäler Dig och att vi ses på Malta!

Snabb anmälan är viktig eftersom vi förbokat ett antal flygstolar och hotellrum. Sena bokningar kan innebära dyrare flygresa eller att flygen är fullbokade. Våra tidigare seminarier på Malta har dessutom överbokats på bara några få veckor. Vänta inte för länge! ”Först till kvarn” gäller, utan undantag.

Har Du frågor? Kontakta Eva Olovson eller Siw Hendriks, 090 18 44 44, lydigshalla@lydigshalla.se

Malta

Som resmål för det här seminariet har vi valt det soliga och historiskt intressanta Malta.

.

re_1_image_object_small1.png

Westin Dragonara

Vi bor på 5 stjärniga hotellet Westin Dragonara i St Julians, ett av Maltas allra bästa hotell med en mängd faciliteter såsom gym, spa, relax etc. Vi har bokat bra rum med havsutsikt till alla.


© Lydigshälla - Rådhusesplanaden 5A - 903 28 Umeå, Sverige (Sweden) - tel: +46 (0)90 18 44 44 - fax: +46 (0)90 18 44 49 - email: lydigshalla@lydigshalla.se