LYDIGSHAeLLA-LOGO-2.jpg
Hem Kommande seminarium Specialarrangemang Om Oss Kontakta Oss Länkar Genomförda

 

FÖRHÖR I BEVISRÄTTEN

OCH

EM-KVAL I FOTBOLL

 

Vi bjuder nu in till seminariet FÖRHÖR I BEVISRÄTTEN och kombinerar detta med landskamp i FOTBOLL i EM-kvalet mellan Ungern och Sverige, 1-4 september i Budapest.

Efter två lyckade seminarier på Malta är det dags för oss i LYDIGSHÄLLA AB att ta nästa steg. Vi går därför ut med denna förhandsanmälan till Er som deltog i Maltaseminarierna samt ett fåtal andra kollegor som särskilt har anmält intresse för våra framtida kurser och seminarier. Totalt är Ni ett drygt hundratal som får en förtursmöjlighet innan vi går ut mer brett till andra brottmålsadvokater i Sverige (vilket vi gör om ca en vecka).

Seminarieledare är, precis som på Malta; advokaterna Thomas Olsson och Tomas Nilsson.

Seminariets omfattning; 18 timmar, uppfyller kraven från advokatsamfundet.

Researrangör är Björk & Boström, www.bjorkobostrom.se (ordnar alla researrangemang såsom bokning av flyg, hotell och anslutningar).


 

Seminariet

Bevisrätten har en central betydelse i straffprocessrätten. Under seminariet kommer ett antal i det praktiska rättslivet återkommande bevisfrågor rörande bl a indiciebevis, identifikationsbevisning och sakkunnigbevisning att behandlas. Särskilt fokus kommer att läggas på förhörsteknik och värdering av muntlig bevisning. Seminariet tar upp frågor kring olika förhörsstrategier och hur förhör ska genomföras med hänsyn till bl a vem som ska höras och syftet med förhöret. Seminariet avser att förmedla kunskap om hur bevisning i allmänhet och muntlig bevisning i synnerhet prövas och bedöms i domstolar.

 

Frivilligt tillval; Landskamp i EM-kvalet UNGERN- SVERIGE

Genom vår researrangör, Björk & Boström har vi lyckats säkerställa biljetter till matchen samt att Thomas Nordahl och Thomas Wernersson – expertkommentatorerna från TV – medföljer på resan för att bistå med senaste nytt inför matchen. Uppladdningen sker på en flodbåt på Donau där vi äter en buffé och dricker nåt gott, innan matchen.

 

Ungefärliga priser:

Resa och boende

Ensam kursdeltagare i dubbelrum med annan deltagare, resa o hotell (avresa från Arlanda alt. Kastrup); ca 8.000 kr.

Ensam kursdeltagare i enkelrum; ca 10.100 kr.

Medföljande i dubbelrum med kursdeltagare; ca 5.900 kr.

Ingår; flyg, flygskatter, 3 nätter på Continental Hotel Zara, www.continentalhotelzara.com, frukost, busstransfer flygplatsen hotellet t o r.

Ingår inte; frivilligt avbeställningsskydd; 250 kr.

 Kursavgift

18 timmar under fyra dagar, ca 9.500 kr.

Preliminärt seminarieschema bifogas, ovan.

Ingår; Förutom kurslokal, konferensteknik och föreläsarna; block och penna, seminariematerial i elektronisk form, antagligen CD-skiva, kaffe och tillbehör, vatten och frukt samt tre luncher på hotellet (på grund av vårt späckade schema).

Fotboll, flodbåt och middag

Busstransfer hotell- flodbåt på Donau- fotbollsstadion- hotellet. Buffémiddag på båten med diverse drycker, senaste nytt inför matchen presenterat av värdarna Thomas Nordahl och Thomas Wernersson samt entrébiljett till EM-kvalmatchen UNGERN- SVERIGE, ca 2.500 kr.

 

Övrigt

Vi fortsätter på den digitala vägen, d v s Ni får inget seminariematerial i pappersform. Ovanstående är preliminärt såväl vad gäller priser, innehåll i kursen som schemat. Kanske kan vi arbeta in de två lördagstimmarna och skapa en helt ledig lördag? Vi har ännu inget förslag på välkomstfest. Antar att de flesta vill med på fotbollen och då ingår ju en gemensam middag. Vi ska kolla nöjeslivet på kvällarna och försöka ordna några utflykter under lördagen, eller i vart fall några handfasta tips. Har Ni idéer? Vingård? Konst- kultur- musik- historia? Spa och massage? Budapest är en trevlig och vacker stad och det är mysigt att bara vandra runt också. God mat och bra vin.

Vi har bokat ett begränsat antal platser och vi vet att intresset är mycket stort. Därför vill vi ge Er, som redan vågat följa med oss, en chans att förhandsboka. Men även mellan Er råder djungelns lag,  d v s först till kvarn utan undantag. Intresseanmälan är inte bindande och vi sätter upp en kölista samt förutsätter att din anmälan är seriös.

Seriös ska också vår vidareutbildning vara. Förhör är ett intressant och handfast ämnesområde där det finns mycket att lära. Med Thomas och Tomas vid mikrofonerna törs vi utlova ett givande och spännande seminarium. Men vi vill att Ni också deltar med era kunskaper och erfarenheter, att vi delar med oss; kollega till kollega.

 

LÅTER DET SPÄNNANDE?

Anmäl då ditt intresse omedelbart genom att helt enkelt besvara detta mail till lydigshalla@lydigshalla.se. Ange om Du kommer ensam eller med medföljande, om Du/ Ni vill följa med på fotbollsäventyret, om Du vill ha avresa från Stockholm eller Köpenhamn, om Du vill ha enkelrum, om Du är intresserad av någon utflykt på lördagen och i sådana fall vad som lockar dig.

 

Med bästa hälsningar

 

Ulf Holst och Lena Isaksson

Har Du frågor? Kontakta Eva Olofsson, 090 18 44 44, lydigshalla@lydigshalla.se

 © Lydigshälla - Rådhusesplanaden 5A - 903 28 Umeå, Sverige (Sweden) - tel: +46 (0)90 18 44 44 - fax: +46 (0)90 18 44 49 - email: lydigshalla@lydigshalla.se